Ervaring
Fysiotherapeut Sander Schouwstra

Fysiotherapeut Sander Schouwstra

De dobber waar onze samenwerking op drijft, is kwaliteit.

Sander Schouwstra is als fysiotherapeut, manueel therapeut en revalidatie-expert werkzaam bij Medisch Centrum IBIS. “Ik zit 20 jaar in dit vak. Als je expertise wilt opbouwen in deze patiëntencategorie is het onderhouden van goede connecties met (orthopedische) specialisten (waaronder Daniel Hoornenborg) noodzakelijk. Daarom heb destijds ik contact gezocht met de orthopedisch chirurgen die inmiddels bij Xpert Clinics Orthopedie werken. De klik die ik met hen allemaal voelde was meteen wederzijds. De dobber waar onze samenwerking op drijft is kwaliteit en die zie ik terug in de verschillende expertises van de Xpert Clinics specialisten.

Toen ik jaren geleden begon als fysiotherapeut spraken we dokters nog aan met ‘u’. Je boog als een knipmes voor ze. Dat is gelukkig achterhaald; de communicatie met de specialisten van Xpert Clinics verloopt op basis van gelijkwaardigheid. De lijnen zijn kort, we hebben zelfs ’s avonds laat contact als er iets aan de hand is. Dat was vroeger not done, dan had je al geluk als je een e-mailadres van de dokter had.

De samenwerking is nu echt synergistisch: de optelsom van onze samenwerking is groter dan wat we los van elkaar bereikt zouden hebben. Zo was er deze zomer een patiënt waarover Daniel mij belde. We bekeken de casus vanuit een verschillende professionele insteek: hij zag vanuit zijn diagnostiek iets anders dan ik vanuit de behandeling. Door daarover te sparren kwamen we met een plan waar de patiënte, in het samen overeengekomen beleid, écht mee geholpen was. Zo hoort gezondheidszorg in mijn ogen te zijn: je maakt gebruik van elkaars krachten, vult elkaar aan en levert daardoor de best mogelijke zorg. Deze mevrouw was en is blij met Daniel én met mij.

Het mooie van Xpert Clinics: all-in-all loopt alles op rolletjes, dingen vallen snel op hun plek. Een patiënt van mij kreeg een wielrenongeluk en na initiële traumazorg belandde hij op de wachtlijst voor een nieuwe heup: het zou drie maanden duren. Zeker met zo’n multitrauma is dat desastreus voor de revalidatie daarna. Binnen een week hadden we in goed overleg en medische communicatie een OK voor hem geregeld bij Xpert Clinics. Dan zie je weer hoe bijzonder het is dat je die topkwaliteit kunt leveren met deze snelheid. Want kwaliteit blijft het sleutelwoord, daar draait het om.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 05 Plan een intake