Ervaring
Fysiotherapeut Markus Warnars

Fysiotherapeut Markus Warnars

We proberen niet alleen de knie, maar de hele mens sterker te maken

Als fysiotherapeut en mede-eigenaar van ArenaFysio in Amsterdam is Markus Warnars gespecialiseerd in orthopedische revalidatie zoals kruisbandrevalidatie. “Wat de orthopedisch chirurgen van Xpert Clinics Orthopedie en ik gemeen hebben, is dat we de kwaliteit van zorg op 1 hebben staan. Daardoor verloopt de samenwerking heel makkelijk. Als ik een appje stuur hebben we daarna snel belcontact. Zo had ik laatst een patiënt die met een tweede acuut knietrauma bij mij kwam, een dag nadat hij op het voetbalveld door zijn knie was gegaan. Er was opnieuw een operatie nodig. Daniël Hoornenborg weet dat het serieus is als ik iemand met spoed doorstuur, dus deze patiënt kon binnen een half uur terecht. Dan voelen patiënten ook: dit is uniek. Snelle diagnostiek en snel behandelen, daar zijn patiënten bij gebaat.

Een andere overeenkomst is dat we de patiënt centraal zetten. We bepalen samen wat iemand nodig heeft. Afgelopen week hadden we een heel onzekere patiënt, die hebben we eerst naar een psycholoog verwezen om het knietrauma te verwerken. Pas daarna gaan wij behandelen.

In onze praktijk in Amsterdam zien we veel patiënten die het mentaal wat moeilijker hebben na een blessure of operatie. In deze complexe gevallen gaat het niet alleen om een knie, maar om de hele persoon, inclusief zijn leefomgeving. Het is voor mij een uitdaging om deze mensen te helpen. We zien dan ook veel sporters vanuit heel Nederland naar ons toe komen.

‘Movement is medicine’ is ons motto en dat omvat alles: beweging is niet alleen het medicijn voor lichamelijke revalidatie, maar ook voor je mentale gezondheid. We proberen niet alleen die knie sterker te maken, maar de hele mens stabieler en zekerder te krijgen. Die overtuiging deel ik met Daniel. Met patiënten die onzeker zijn of de oefeningen niet kennen, spreken we vaak af om voor een operatie eerst zes weken te trainen, advies te krijgen en uitleg over wat komen gaat - het ‘Better in, Better out’ principe. Zo weten ze beter wat ze straks te wachten staat. We zien dat deze patiënten na de operatie veel sneller en zekerder door alle fases van herstel komen.

Dat pre-operatieve deel is dus superbelangrijk en bewezen effectief. Onze fysiotherapeutische aanpak is dan ook sterk wetenschappelijk onderbouwd. Samen met alle praktische kennis en kunde van mijn team begeleiden we iedereen weer naar een optimaal beweeg- en sportniveau.”

https://arena-fysio.nl

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 05 Plan een intake