Ervaring
De nieuwe knie van mevrouw Verhoek

De nieuwe knie van mevrouw Verhoek

"De operatie heb ik ervaren als een feestje."

Al vier jaar geen trap meer op

Mevr. Verhoek: “Ik loop weer als een kievit en dat is zo fijn. Ook al ben ik 69, ik werk nog steeds. Dat vind ik heerlijk, ik ben altijd heel actief geweest. Maar de afgelopen vier jaar werd dat door een pijnlijke knie steeds lastiger. Ik kon bijna geen trap meer op. De huisarts stuurde me naar de fysiotherapeut maar dat hielp niet. De orthopeed in het ziekenhuis adviseerde weer een paar maanden fysiotherapie maar dat zag ik niet zitten.

Een nieuwe knie was de oplossing

Ik heb toen mijn zorgverzekering gebeld en de zorgcoach is gaan kijken waar ik geholpen kon worden. Een dag later kon ik al terecht voor een intake bij Xpert Clinics Orthopedie. Ik heb staan juichen! Drs. Daniel Hoornenborg nam mijn medische geschiedenis met me door en zei: zo te zien bent u een pittige dame, een echte doorzetter. En dat klopt, ik ben altijd positief, wat er ook gebeurt. In het mri-centrum in Buitenveldert is een foto gemaakt en vervolgens kreeg ik te horen dat ik een nieuwe knie zou krijgen.

Drs. Hoornenborg is een toparts

De operatie heb ik ervaren als een feestje. Ik werd ontvangen door hele aardige verpleegsters, de anesthesist die de ruggenprik gaf maakte grapjes, er stond leuke muziek op in de operatiekamer. Het was gewoon gezellig! Drs. Hoornenborg is een toparts, heel vrolijk en leuk in de omgang. Ik voelde me op mijn gemak bij hem. Er hing een groen doek voor mijn buik, dus ik kon niks zien. Het enige wat ik een beetje eng vond, is dat ik hoorde dat hij aan het zagen was. Maar vijf minuten later zei drs. Hoornenborg: mevrouw Verhoek, u bent klaar. Ik dacht: Nu al?

Ik kan alles weer

Na de operatie kreeg ik cappuccino met een koekje en een paar boterhammen, ’s avonds kreeg ik een heerlijke carpacciosalade. Het leek wel een hotel. In verband met mijn voorgeschiedenis moest ik een nachtje blijven. De volgende ochtend om kwart over acht kwam drs. Hoornenborg weer langs. Ik was al gedoucht en aangekleed. Zo, dat is vlot, zei hij. Mijn zoon kwam me halen en bracht me naar huis. Thuis hebben we een trapje van drie treden, daar ben ik zelf met behulp van de krukken op gekomen. Ik stond er zelf ook versteld van dat ik zo snel alweer kon lopen.

Ik ben niet verzekerd voor fysiotherapie, dus heb ik alles zelf gedaan. De eerste week liep ik met een kruk maar dat was ik snel zat. De tweede week had ik nog wat pijn en was mijn knie nog een beetje stijf. Maar inmiddels kan ik alles weer. Ik werk weer, ga fietsen en lekker wandelen op de hei.

De afgelopen week moest ik terug naar de kliniek om een foto te laten maken. Toen drs. Hoornenborg me op kwam halen in de wachtkamer stond ik op. ‘Zo,’ zegt hij, ‘dat had ik bij de intake dus goed ingeschat, dat u zo kwiek bent.’ Inderdaad, deze dame staat haar mannetje.”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak