Ervaring
De knieprotheses van mevr. Van Ewijk

De knieprotheses van mevr. Van Ewijk

“Achter de geraniums zitten is niks voor mij, ik wilde heel graag weer aan het werk.”

Mijn knieën werden steeds slechter

Mevr. Van Ewijk (60): “Mijn knieën waren al een aantal jaren niet goed, maar je stelt zo’n operatie steeds uit. Geleidelijk aan werd het steeds slechter; ik kon alleen nog fietsen, lopen werd steeds moeilijker. Ik werk ik de gehandicaptenzorg, dat wilde ik zo lang mogelijk blijven doen. Maar toen ik op een gegeven moment op mijn billen de trap op en af moest, wist ik: het gaat niet meer.

Binnen drie weken aan de beurt

In het ziekenhuis kreeg ik steeds cortisone-injecties tegen de pijn. Maar op een gegeven moment waren die op de gang al uitgewerkt. Door corona werd de operatieve zorg stilgezet, de wachtlijsten werden steeds langer. Op een dag sprak ik mijn buurman, die bij Xpert Clinics werkt als narcotiseur. Hij zei: kom eens bij ons kijken. Ik heb dezelfde week nog een afspraak gemaakt en binnen drie weken was ik al aan de beurt. En nog geen zes weken later kon ik al geopereerd worden.

Twee nieuwe knieën

Twee versleten knieën kun je natuurlijk niet allebei tegelijk vernieuwen. Dus is in november mijn rechterknie gedaan en vijf maanden later mijn linkerknie. Drs. Daniel Hoornenborg heeft er aan beide zijden een halve knieprothese ingezet. Omdat ik na de eerste operatie moest herstellen op een versleten knie, ging dat wat moeilijk. Toen ik weer een beetje kon lopen zei dokter Hoornenborg: laten we nu ook die andere doen. Na de tweede ingreep kon ik veel sneller weer bewegen.

Alsof ik in een hotel was

Het hele traject is me uitstekend bevallen. Ik had het gevoel dat ik in een hotel was. Het verschil zit hem met name in hoe je behandeld wordt. In het ziekenhuis werd ik vaak niet eens aangekeken. Bij Xpert Clinics Orthopedie ben je geen nummer, er wordt echt aandacht aan je besteed.

Weer aan het werk

Ik ben nog aan het revalideren want de kracht uit mijn benen is helemaal weg. Die moet je opnieuw opbouwen. Ik ben er nog niet, maar zoals ik me nu voel heb ik me jaren niet meer gevoeld. Inmiddels ben ik ook weer aan het re-integreren op het werk. Achter de geraniums zitten is niks voor mij; ik wil zo gauw mogelijk weer in de maatschappij functioneren. Ik vind mijn werk heel leuk en wilde echt graag weer terug. Pas ben ik ook voor het eerst met mijn kleinkind naar de speeltuin geweest, dat lukte vorig jaar echt niet. En binnenkort komt er weer een kleinkind bij. Ik verheug me erop dat ik nu echt een actieve oma kan zijn.”

Maak een afspraak

Kampt u ook met orthopedische klachten? Neem dan contact op met ons informatiecentrum. Zij helpen u met al uw vragen, zoeken de snelst beschikbare Xpert Clinics vestiging bij u in de buurt en plannen voor u een consult bij onze specialist.

Neem contact op

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak