Ervaring
De halve knieprothese van dhr. Putters

De halve knieprothese van dhr. Putters

"Hier praten mensen over dingen waar ze echt verstand van hebben."

Gevallen op de knie

Dhr. Putters (79): “In oktober 2020 ben ik uitgegleden en gevallen. Er zat een bult op mijn knie. De huisarts verwees me door naar de spoedeisende hulp, daar werden foto’s gemaakt. De orthopeed kwam erbij, die keek en voelde maar vond niks bijzonders. Ik bleef echter pijn houden. In december is er een MRI-scan gemaakt en in januari zat ik opnieuw bij de orthopeed. Hij gaf aan dat de knie met rust moest genezen. Hij kon me wel een injectie geven voor de pijn, maar dat wilde ik liever niet.  
Omdat ik niet tevreden was heb ik de huisarts gevraagd om een verwijsbrief voor een gespecialiseerde kliniek. De eerste had drie maanden wachttijd, maar via de wachtlijstbemiddeling van mijn zorgverzekeraar kon ik bij Xpert Clinics Orthopedie binnen twee weken terecht.

Advies: een halve knieprothese

Drs. Daniel Hoornenborg maakte zelf wat foto’s en zei meteen: dat zit niet goed. Hij heeft wat vocht uit mijn knie gehaald en een injectie gegeven tegen de pijn. Daarna heeft hij een MRI-scan laten maken. Diezelfde middag liet hij de foto’s zien: in mijn knie zat bot op bot, de hele meniscus was ertussenuit. Waarschijnlijk was de knie voor de val al niet helemaal goed meer. Ik ben 30 jaar machinist geweest bij het spoor en vroeger moest je bij die oude sprinters altijd de dodemansknop ingedrukt houden. Die zat een beetje links uit het midden, dus mijn been stond altijd schuin onder vrij veel druk. Ze noemen dat ook wel een dodemansknie. Ik heb er nooit last van gehad - tot ik viel op die knie.
Met een halve knieprothese zou het probleem verholpen zijn. Dat ik zelf de foto’s mocht zien en dat de arts duidelijk aangaf waar het probleem zat, daarover ben ik heel tevreden. Ik voelde direct: hier praten mensen over dingen waar ze echt verstand van hebben.

Compliment voor het verplegend personeel

Op de ochtend van de operatie voelde ik me als Willem-Alexander. In het ziekenhuis was ik gewoon een nummer, er was weinig aandacht en de specialist staat er op een voetstuk, die heeft geen tijd voor je vragen. Hier werd ik vriendelijk ontvangen door een verpleegster die me naar een bed bracht. Ik wilde graag een ruggenprik, maar de anesthesist adviseerde om in verband met mijn leeftijd een narcose te nemen. Dat heb ik dus gedaan. In de operatiekamer kreeg ik een kapje op mijn mond en daarna was ik weg. Toen ik wakker werd zat dezelfde verpleegster weer naast mijn bed. Ze had mijn vrouw al gebeld. De verzorging was echt fantastisch, ze waren heel erg begaan. En ook het eten was goed, er was zelfs rekening gehouden met mijn dieet. Toen ik de volgende dag naar huis mocht heb ik twee appeltaartjes mee laten nemen voor het verplegend personeel.

Pijnloos bewegen met de nieuwe knie

Ik had thuiszorg geregeld voor de wondverzorging thuis. Zij maakten complimenten over de hechtingen, dat was heel kundig gedaan. Na twee weken mochten de hechtingen eruit en je ziet er bijna niks van. Vorige week ben ik voor de laatste controle geweest. Lopen, fietsen, zwemmen, ik kan alles weer en helemaal pijnloos. Alleen bij het traplopen denk ik soms: o ja, ik heb een prothese. Voor de rest niet. Ik ben er heel blij mee. Toppie! Van mij krijgt de kliniek een dikke 9, cum laude!”

Maak een afspraak

Kampt u ook met orthopedische klachten? Neem dan contact op met ons informatiecentrum. Zij helpen u met al uw vragen, zoeken de snelst beschikbare Xpert Clinics vestiging bij u in de buurt en plannen voor u een consult bij onze specialist.

Neem contact op

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak