Ervaring
De halve knieprothese van dhr. Hoorneman

De halve knieprothese van dhr. Hoorneman

“Drie weken na de operatie stond ik alweer op de golfbaan.”

Dagelijks last van mijn knie

Dhr. Hoorneman (70): “Ik had al langere tijd last van mijn knie door artrose (slijtage van de knie). Toen ik op een gegeven moment dagelijkse knieklachten had, ben ik op zoek gegaan naar een particuliere kliniek. In het ziekenhuis zijn de wachtlijsten, mede door corona, heel lang. Ik had er geen vertrouwen in dat ik daar binnen afzienbare tijd geholpen kon worden. Ook weet ik uit ervaring dat een kliniek vele malen beter en efficiënter werkt dan een ziekenhuis. Je maakt een afspraak, komt op tijd en wordt dan ook op tijd behandeld. Dat je niet eindeloos hoeft te wachten, dat vind ik belangrijk.

Binnen twee weken terecht

Bij Xpert Clinics Orthopedie kon ik al na twee weken terecht. Orthopedisch chirurg Daniel Hoornenborg constateerde duidelijke slijtage en stelde voor om een halve knieprothese te plaatsen. Omdat één kant van de knie er nog prima uitzag, zou een halve knievervanging waarschijnlijk voldoende zijn. Ik zou drie weken later al geopereerd kunnen worden maar ik wilde het in verband met de vakantie graag even over de zomer heen tillen. Achteraf gezien was dat niet nodig geweest; na de ingreep mocht ik de knie direct belasten. Ik ging lopend de kliniek uit.

Helemaal geen pijn gehad

Na de ingreep kreeg ik pijnstilling mee, maar daar ben ik de dag erna al mee gestopt. Ik heb helemaal geen pijn gehad. Wel was er het ongemak van een overgevoelige huid, daar heb ik nog steeds last van. Met name ’s nachts, als er een laken overheen schuurt, is dat vervelend. Gelukkig wordt het plekje steeds kleiner. Het herstelt zich vanzelf, maar dat heeft wel tijd nodig.

Voorspoedig herstel

Ik heb maar een paar keer fysiotherapie gehad, het ging eigenlijk meteen goed. Nu train ik twee keer per week met een personal trainer, we doen oefeningen om de spieren in mijn benen sterker te maken. Al met al is het herstel heel voorspoedig verlopen. Drie weken na de operatie stond ik alweer op de golfbaan.”

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak