Verwijderen uiteinde sleutelbeen

Laterale Clavicularesectie

Neem contact op

Neem telefonisch contact op: 088 - 7785205

ma - do08.00 - 18.00
vr08.00 - 17.00
Vertrouw op Xpert Clinics Orthopedie
Snel geholpen
Aantoonbare kwaliteit
100% verzekerde zorg
Gespecialiseerde zorg

Slijtage van het acromio-claviculaire gewricht

Vaak is de oorzaak van slijtage van het acromio-claviculaire gewricht onduidelijk, soms ontstaat het ten gevolge van een vroeger doorgemaakt letsel (zoals bijvoorbeeld een botbreuk), een infectie of een auto-immuun aandoening zoals reumatoïde arthritis. Ten gevolge van de slijtage wordt het gewricht vaak stijf en pijnlijk. In het algemeen is met name hoog reiken, het voor de borst langs kruizen van de arm alsmede op de schouder liggen pijnlijk.

Het doel van de operatie is om de pijn te verminderen. Dit wordt bereikt door het versleten uiteinde van het sleutelbeen te verwijderen (±7mm), waarna er geen bot-op-bot contact meer bestaat. De ontstane ruimte vult zich op met littekenweefsel. Bij ongeveer 75% van de patiënten is de operatie zeer succesvol en 90% ervaart een verbetering qua pijn en/of beweeglijkheid.

Het behandeltraject

De stappen van een behandeling

referral

Verwijzing

Voor een behandeling bij Xpert Clinics Orthopedie heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts nodig. Alle behandelingen die u ondergaat bij de artsen van Xpert Clinics Orthopedie worden door alle zorgverzekeraars 100% vergoed.

phone

Telefonische intake

Heeft u vragen, of wilt u uw consult inplannen? 

Plan een intake   Bellen

chat

Adviesgesprek met arts

Voorbereiding

Het kan handig zijn thuis uw bezoek aan Xpert Clinics Orthopedie alvast voor te bereiden. Probeer bijvoorbeeld uw gezondheidsklachten alvast duidelijk te omschrijven. Noteer ook uw vragen aan de arts, zodat u niet vergeet deze te stellen. Als u wilt kunt u iemand meenemen naar het gesprek met de arts. Twee horen immers meer dan een. 

Niet vergeten

  • De verwijsbrief van uw huisarts (meestal alleen bij eerste bezoek)
  • Een lijst met de medicijnen die u gebruikt (deze is op te vragen bij uw apotheek)
  • Geldige verzekeringspapieren
  • Een legitimatiebewijs (paspoort of rijbewijs)

Op tijd

Wanneer u aan de beurt bent, ontvangt de arts u in de spreekkamer. De eerste afspraak bestaat meestal uit een gesprek en lichamelijk onderzoek. De arts probeert aan de hand hiervan de oorzaak van uw klachten vast te stellen. Vervolgens kan gekeken worden welke behandelmogelijkheden er zijn. Mogelijk beslist de arts dat aanvullend onderzoek nodig is.

Aanvullend onderzoek

Aanvullend onderzoek vindt indien mogelijk plaats op de kliniek. Voor een MRI of speciale röntgenfoto's wordt u verwezen naar het MRI-centrum.

Verslag naar de huisarts

Naar aanleiding van het eerste consult stuurt de arts altijd een verslag naar uw huisarts. Zijn de onderzoeken en/of de behandeling afgerond en hoeft u niet meer terug te komen? Dan bevat dit verslag de bevindingen van de arts. Bent u langer onder behandeling? Dan doet de arts soms ook tussentijds verslag aan de huisarts.

Vervolg
Zodra u samen met uw arts besloten heeft dat u een operatie krijgt, ontvangt u van ons alle benodigde informatie ter voorbereiding hierop. Wij bieden dit waar mogelijk online aan, zodat u niet onnodig vaak naar ons toe hoeft te komen. 

aid

Behandeling & Herstel

Er wordt een incisie van ongeveer 6 cm over het acromio-claviculair gewricht gemaakt. Het gewrichtskapsel wordt geopend. Het buitenste stukje van het sleutelbeen wordt afgezaagd en verwijderd. Het kapsel wordt gehecht. De wond wordt gehecht. Soms worden hechtpleisters aangelegd alsmede een pleister. Vervolgens wordt een mitella of sling aangelegd.

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 05 Plan een intake