Vastzetten voetgewrichten in het kort

Wanneer u slijtage heeft in uw voetgewrichten, dan kan er een operatie uitgevoerd worden om u van de pijn af te helpen. Bij deze ingreep worden de aangedane gewrichten aan elkaar gezet. Dit kan één, twee of drie gewrichten betreffen. Wanneer twee gewrichten aan elkaar worden gezet, wordt dit een diple artrodese genoemd. Bij drie gewrichten is dit een triple artrodese.  Het aangedane kraakbeen wordt verwijderd en de botten worden aan elkaar gezet met schroeven en in sommige gevallen een plaat. Vaak zijn het hielbeen, sprongbeen, scheepvormig been en kuboidvormig been de aangedane gewrichten als het gaat om deze ingreep.


Het behandeltraject

De stappen van een behandeling

Verwijzing van uw huisarts

Verwijzing van uw huisarts

Voor een behandeling heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts nodig. Alle behandelingen door de artsen van Xpert Clinics Orthopedie worden door alle zorgverzekeraars volledig vergoed.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Een afspraak maken kan op twee manieren:

•          Bel ons informatiecentrum: 088 778 52 05
•          Of laat uw gegevens achter  zodat wij contact met u op kunnen nemen

Voor het maken van een afspraak hebben we uw BSN-nummer, uw verzekeraar en polisnummer en de naam van uw huisarts nodig. We plannen een consultafspraak in wanneer het u uitkomt, in de vestiging van uw keuze.

Gegevens achterlaten  Bellen

Consultafspraak met arts

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult ziet u altijd de orthopedisch chirurg die u gaat behandelen. Hij zal het onderzoek doen en een diagnose stellen. Is er aanvullend onderzoek nodig, dan kan dat meestal bij Xpert Clinics Orthopedie. De orthopedisch chirurg bespreekt met u de behandelmogelijkheden en stelt een behandelplan op.

Behandeling & Nazorg

Behandeling & Herstel

Bij deze operatie maakt de orthopedisch chirurg een snede aan de buitenzijde van de voet. De gewrichten worden opgezocht en het beschadigde kraakbeen wordt verwijderd. Afhankelijk van welke gewrichten aangedaan zijn, wordt er een tweede snede aan de binnenzijde van de voet gemaakt. In de juiste stand worden de botten aan elkaar gezet met schroeven en soms een plaat. Wanneer het hielbeen en/of spronggewricht wordt vastgezet, kan de operatie grotendeels via een kijkoperatie plaatsvinden. Er worden dan twee kleine snedes gemaakt waardoor de beschadigde kraakbeenlaag verwijderd wordt. Er wordt nog een snede gemaakt  om de schroeven te kunnen plaatsen. Soms is het nodig de achillespees te verlengen door middel van een extra sneetje op het onderbeen. Daarna worden de wondjes gehecht en een drukverband aangelegd. U krijgt een looplaars voor een periode van 12 weken waarbij u 6 weken niet op het been mag staan..

Herstel

De eerste 6 weken zit u met uw been in een looplaars. Deze looplaars zit de hele dag en nacht om het been. Daarnaast mag u gedurende deze periode niet op het been staan. Na 6 weken mag u in de looplaars op het been staan. Na 3 maanden bouwt u de looplaars geleidelijk af. Wanneer u weer volledig terug aan het werk bent, hangt af van het type werk dat u doet. Gemiddeld duurt de totale revalidatie 6 maanden tot een jaar.

Vergoeding van de behandeling

Uw behandeling door de specialisten van Xpert Clinics Orthopedie wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Wij hebben hiervoor afspraken gemaakt met alle zorgverzekeraars. U heeft hiervoor wel een verwijzing van uw huisarts nodig.

Let op: voor zorg die onder de basisverzekering valt, moet u eerst uw eigen risico opmaken. Het maakt daarbij niet uit of u naar onze kliniek komt of naar het ziekenhuis gaat. In 2021 bedraagt het minimale eigen risico € 385.

Heeft u vragen over de vergoeding van uw behandeling? Bel dan met ons informatiecentrum: 088 778 52 05.

Vertrouw op Xpert Clinics Orthopedie
100% verzekerde zorg
Aantoonbare kwaliteit
Gespecialiseerde zorg
Snel geholpen
Vertrouw op Xpert Clinics Orthopedie
100% verzekerde zorg
Aantoonbare kwaliteit
Gespecialiseerde zorg
Snel geholpen
Contact

Contact

U kunt via onderstaande knop direct een afspraak inplannen. Hiervoor is een verwijzing van uw (huis)arts vereist. Indien u liever telefonisch contact heeft, kunt u ons bereiken op het onderstaande nummer. Op dit moment is de telefonische wachttijd mogelijk langer dan u van ons gewend bent.

Neem telefonisch contact op:
088 - 7785205

ma - do08.00 - 18.00
vr08.00 - 17.00

Stel een vraag

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak