Aandoeningen

Performance testen

Een krachtverschil in de benen is niet ideaal. Bij sporters wordt door een krachtsverschil de kans op blessures groter. In het revalidatieproces (bijvoorbeeld voor de voorste kruisband) geeft het krachtverschil aan of en hoe het aangedane been herstelt en op niveau komt met het andere, gezonde been. Het in kaart brengen van de kracht in beide benen en is een goed uitgangspunt voor een trainingsschema of een revalidatie. Wanneer ben je weer klaar om veilig terug te keren naar het veld? Performance testen kunnen daarbij helpen en bij Xpert Clinics Orthopedie kun je hiervoor terecht. 

Sprongtesten

Sprongtesten zijn een goede graadmeter voor het herstel en kunnen bepalen of een patiënt weer kan sporten. Sprongtesten geven inzicht over de stabiliteit, kracht, explosiviteit en pijn van het geblesseerde been ten opzichte van het gezonde been. Een voorbeeld van een sprongtest is de richting die je knie op wijst bij de landing, je wilt liever niet dat de knie naar binnen wijst. De sportfysiotherapeuten bij Xpert Clinics Orthopedie zijn gespecialiseerd om deze sprongtesten uit te voeren.


Vertrouw op Xpert Clinics Orthopedie
100% verzekerde zorg
Aantoonbare kwaliteit
Snel geholpen
Gespecialiseerde zorg
Vertrouw op Xpert Clinics Orthopedie
100% verzekerde zorg
Aantoonbare kwaliteit
Snel geholpen
Gespecialiseerde zorg
Contact

Contact

U kunt via onderstaande knop direct een afspraak inplannen. Hiervoor is een verwijzing van uw (huis)arts vereist. Indien u liever telefonisch contact heeft, kunt u ons bereiken op het onderstaande nummer. Op dit moment is de telefonische wachttijd mogelijk langer dan u van ons gewend bent.

Neem telefonisch contact op:
088 - 7785205

ma - do08.00 - 18.00
vr08.00 - 17.00

Stel een vraag

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak