Aandoeningen

Medical Taping

Medical taping is een behandeling waarbij de spieractiviteit meehelpt bij o.a. het herstel van blessures. Spieren verzorgen mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Medical taping wordt gebruikt voor:

  • de behandeling van blessures
  • het reduceren van ontstekingen of vochtophopingen
  • pijndemping
  • houdingscorrecties
  • ondersteunen van gewrichtsfuncties
  • overbelastingsklachten
  • neuroreflectoire beïnvloeding (bij hoofdpijn en longziekten)

De elastische tape zorgt ervoor dat de opperhuid wordt opgetild, waardoor het volume van de tweede huidlaag met daarin de haarvaten, groter wordt. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding: afvalstoffen worden sneller afgevoerd en voedingsstoffen sneller aangevoerd. Tegelijk wordt door de liftende werking van de tape de druk op de zenuwen minder, waardoor de pijn vermindert of zelfs verdwijnt. De tape zorgt voor een unieke behandeling van 24 uur per dag, waardoor het natuurlijke genezingsproces van het lichaam zelf continu wordt gestimuleerd. Dit is zeer effectief, en dan kan de tape ook nog meerdere dagen gedragen worden. Het resultaat is vaak een afname van de pijn en een sneller herstel.


Vertrouw op Xpert Clinics Orthopedie
100% verzekerde zorg
Aantoonbare kwaliteit
Gespecialiseerde zorg
Snel geholpen
Vertrouw op Xpert Clinics Orthopedie
100% verzekerde zorg
Aantoonbare kwaliteit
Gespecialiseerde zorg
Snel geholpen
Contact

Contact

U kunt via onderstaande knop direct een afspraak inplannen. Hiervoor is een verwijzing van uw (huis)arts vereist. Indien u liever telefonisch contact heeft, kunt u ons bereiken op het onderstaande nummer. Op dit moment is de telefonische wachttijd mogelijk langer dan u van ons gewend bent.

Neem telefonisch contact op:
088 - 7785205

ma - do08.00 - 18.00
vr08.00 - 17.00

Stel een vraag

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak