Aandoeningen

Distale bicepspees repair

Bij een distale bicepspeesruptuur, scheurt de bicepspees los van het bot in de onderarm. Onbehandeld laten van een distale bicepspeesruptuur leidt vaak tot blijvend verminderde kracht.


Het behandeltraject

De stappen van een behandeling

Verwijzing van uw huisarts

Verwijzing

Voor een behandeling bij Xpert Clinics Orthopedie heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts nodig. Alle behandelingen die u ondergaat bij de artsen van Xpert Clinics Orthopedie worden door alle zorgverzekeraars volledig vergoed.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Een afspraak maken kan op twee manieren:

  • Bel ons informatiecentrum: 088 778 52 05
  • Of laat uw gegevens achter, zodat wij contact met u op kunnen nemen

Voor het maken van een afspraak hebben we uw BSN-nummer, uw verzekeraar en polisnummer en de naam van uw huisarts nodig. We plannen een consultafspraak in wanneer het u uitkomt, in de vestiging van uw keuze.

Gegevens achterlaten  Bellen

Consultafspraak met arts

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult ziet u altijd de orthopedisch chirurg die u gaat behandelen. Hij zal het onderzoek doen en een diagnose stellen. Is er aanvullend onderzoek nodig, dan kan dat meestal op de kliniek worden gedaan. De orthopedisch chirurg bespreekt met u de behandelmogelijkheden en stelt een behandelplan op.

Behandeling & Nazorg

De operatie

De operatie vindt meestal plaats onder algehele narcose, maar kan ook plaatsvinden onder zenuwblokkade. De operatie heeft als doel de biceps weer vast te zetten op zijn oorspronkelijke aanhechting op de onderarm.  Bij de operatie maakt de orthopedisch chirurg een huidsnede van ongeveer 5-6 cm aan de binnenzijde van de onderarm.

De stomp van de distale biceps wordt opgezocht, evenals de plek op het spaakbeen waar deze pees opnieuw moet worden vastgezet. Indien de pees ver is terug getrokken, is het soms nodig om een tweede huidsnede op de bovenarm ter hoogte van de spierbal te maken. Er wordt een hechting gelegd door de stomp van de pees. Op de plek van de aanhechting op de onderarm wordt een tunnel geboord.

Met een speciale techniek wordt de pees in deze tunnel getrokken en vastgezet. De operatie duurt ongeveer 60 minuten.

Herstel

Na de operatie heeft u een drukverband om de geopereerde elleboog, welke minimaal 48 uur moet blijven zitten. Daarnaast heeft u een sling om uw arm met een band achter de rug om uw arm op zijn plaats te houden. Indien u een zenuwblokkade heeft gehad, kan de arm verdoofd aanvoelen. Meestal komt het gevoel na 24 uur terug. De sling draagt u in principe de eerste vier weken ter ondersteuning, omdat vaak de strekking van de elleboog is beperkt.

De eerste vier weken mag u geen kracht zetten op de elleboog en niet meer tillen dan een kopje koffie. Vanaf drie maanden na de operatie mag kracht worden opgebouwd.

Vertrouw op Xpert Clinics Orthopedie
100% verzekerde zorg
Aantoonbare kwaliteit
Gespecialiseerde zorg
Snel geholpen
FAQ

Veelgestelde vragen over Distale bicepspees repair

Vertrouw op Xpert Clinics Orthopedie
100% verzekerde zorg
Aantoonbare kwaliteit
Gespecialiseerde zorg
Snel geholpen
Contact

Contact

U kunt via onderstaande knop direct een afspraak inplannen. Hiervoor is een verwijzing van uw (huis)arts vereist. Indien u liever telefonisch contact heeft, kunt u ons bereiken op het onderstaande nummer. Op dit moment is de telefonische wachttijd mogelijk langer dan u van ons gewend bent.

Neem telefonisch contact op:
088 - 7785205

ma - do08.00 - 18.00
vr08.00 - 17.00

Stel een vraag

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak