Slijmbeursontsteking in de elleboog

Neem contact op

Neem telefonisch contact op: 088 - 7785205

ma - do08.00 - 18.00
vr08.00 - 17.00

Een slijmbeurs is een glijlaag die ervoor zorgt dat de verschillende weefsel in het lichaam niet langs elkaar schuren. Door een slijmbeurs kan een gewricht bijvoorbeeld soepel bewegen. Bursitis komt vooral voor in de schouder, de elleboog en de knie. Het kan ook in de heup voorkomen. Vooral mensen boven de 30 jaar kunnen er last van hebben.

Oorzaak van een slijmbeursontsteking in de elleboog

Door overbelasting of  – in zeldzame gevallen – een infectie kan de slijmbeurs ontsteken: we spreken dan van bursitis. Bursitis kan ook een symptoom zijn van een reumatische aandoening.

Klachten

U heeft last van pijn en stijfheid. Soms kunt u het lichaamsdeel waarin de ontsteking zit moeilijk bewegen. Ook kunt u op die plek een zwelling zien of warmte voelen. De pijn kan uitstralen naar andere delen van uw lichaam.

Slijmbeursontsteking behandeling en herstel

Behandeling hangt af van het gewricht. Meestal schrijven we ontstekingsremmers, pijnstillers en rust voor. In sommige gevallen kunnen we cortisoneninjecties geven. Heel soms wordt de slijmbeurs operatief verwijderd.

In bepaalde gevallen wordt de slijmbeursontsteking door een bacterie veroorzaakt. We spreken dan van een septisch bursitis. Die moet snel behandeld worden met antibiotica. Vaak moet de ontsteking ook operatief gedraineerd (leeg laten lopen). Door de opnameduur kan Xpert Clinics Orthopedie deze behandeling niet uitvoeren. Wij verwijzen u in dat geval direct door naar een andere instelling.

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak