Het behandelproces van Xpert Clinics – Optimaal herstel in 4 stappen

Het behandelproces van Xpert Clinics – Optimaal herstel in 4 stappen

Bij Xpert Clinics Orthopedie wordt u snel, vakkundig, persoonlijk en duidelijk geholpen. Ons behandelproces verloopt altijd via een heldere werkwijze in 4 simpele stappen. Zo zorgen we dat het behandeltraject voor uw knieklachten, heupprothese of slijtage aan de schouder optimaal verloopt.

Stap 1: Maak een afspraak met uw verwijzing

Voor het maken van een afspraak met onze specialisten heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. Met deze verwijzing kunt u bellen met ons informatiecentrum via 088-7785205. Samen maken we een afspraak voor een consult bij de juiste specialist. Hierbij kijken we ook welke vestiging dicht bij u in de buurt zit, en waar u het snelst geholpen kunt worden. Heeft u liever dat wij u benaderen? Laat dan uw gegevens achter op onze contactpagina. Liever zelf een afspraak inplannen? Dat kan ook.

Stap 2: Eerste consult en behandelplan

Tijdens de consultafspraak luisteren we eerst naar uw verhaal en doen we een lichamelijk onderzoek. Zo bepalen we de oorzaak van uw klachten en de juiste diagnose. Mogelijk is daarvoor nog extra onderzoek nodig, zoals het maken van een röntgenfoto. Veel van deze onderzoeken kunnen meteen uitgevoerd worden. U hoeft hiervoor dus niet meermaals terug te komen.

Als we precies weten wat uw aandoening is, bespreken we de mogelijke manieren van behandeling en stellen we samen met u een duidelijk behandelplan op.

Stap 3: Conservatieve en/of operatieve behandeling

Elke slijtage klacht, elke knie of heup, elk lichaam is anders. Ook de normale dagelijkse activiteit van iedere patiënt. Daarom is ook onze behandeling nooit standaard. Niet altijd is een operatie direct wenselijk of direct noodzakelijk. We kiezen dan voor een zogenaamde conservatieve behandeling. Dit kan bestaan uit advies, injecties, fysiotherapie, pijnstilling, zooltjes of een brace.

Kiest u samen met de specialist toch voor een operatie? Dan vult u een digitale vragenlijst in voor de juiste verdoving. We plannen samen de operatie in, en op de dag zelf bereidt een verpleegkundige u zorgvuldig voor. Na het toedienen van de verdoving wordt u naar de operatiekamer gebracht. Afhankelijk van het type operatie mag u dezelfde dag naar huis óf blijft een nachtje op de verpleegafdeling.

Stap 4: Revalidatie en nazorg

Na een operatie moet u uiteraard herstellen en revalideren. Soms gaat dat snel, soms duurt het wat langer. Deze periode blijven we goed voor u zorgen. Met adviezen, therapie op locatie of thuisoefeningen en regelmatige controles. De kliniek blijft altijd bereikbaar voor vragen, of als u zich zorgen maakt. Pas na de allerlaatste controle, als u helemaal tevreden bent, nemen we afscheid van elkaar.

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak