Morton Neuroom

Neem contact op

Neem telefonisch contact op: 088 - 7785205

ma - do08.00 - 18.00
vr08.00 - 17.00

Wat is een morton neuroom?

Een Morton neuroom is een beklemde zenuw in de voorvoet. Dit komt vaker bij vrouwen voor dan bij mannen en treedt met name op tussen de derde en vierde teen. Als gevolg van herhaalde beknelling tussen de kopjes van de middenvoetsbeentjes ontstaat littekenweefsel rondom en in de zenuw. Een morton neuroom kan ontstaan door het dragen van smalle schoenen of hoge hakken, standsafwijkingen van de voet of tenen, suikerziekte, afwijkingen van het spier-zenuwstelsel en auto-immuunziekten.

Symptomen van een mortom neuroom

Dit zijn de meest voorkomende klachten bij een morton neuroom:

  • Pijn in de voetzool, vooral bij lopen op hoge hakken of smalle schoenen
  • De pijn is stekend of ‘elektrisch’ en kan uitstralen naar de betreffende tenen
  • De tenen kunnen doof aanvoelen
  • Soms bestaat het gevoel van ‘op een knikker lopen’

Diagnose

Voor het vaststellen van de diagnose stelt de orthopedisch chirurg vragen en verricht hij lichamelijk onderzoek. Soms is een MRI-scan of een aanvullende röntgenfoto nodig. Daarvoor wordt u verwezen naar het MRI centrum.

Behandeling van een morton neuroom

De orthopedisch chirurg zal een operatie uitvoeren via een klein sneetje over de voetrug. Het neuroom wordt weggesneden en de zenuw trekt zich terug in de voetzool. De wond wordt vervolgens gehecht en er wordt een verband aangelegd.

Na de operatie mag u direct op de voet staan. Omdat de voet de eerste paar dagen pijn kan doen, raden wij aan om een paar dagen krukken te gebruiken. Zodra de pijn afzakt bent u steeds beter in staat om op de voet te staan.

Veelgestelde vragen

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 05Maak een afspraak