Aandoeningen

Kanaalstenose operatie

Stenose betekent vernauwing. Bij een wervel kanaalstenose is sprake van een vernauwing van het kanaal waardoor het ruggenmerg, en de daarvan afsplitsende zenuwen, verlopen. Hierdoor kunnen zenuwen bekneld raken, waarbij meestal pijn in de benen optreedt, vooral bij langer lopen.

Gaan zitten verlicht de pijn meestal snel. De vernauwing treedt meestal op bij wat oudere mensen (boven de 60) en ontstaat als onderdeel van het verouderingsproces van de tussenwervelschijven en de kleine gewrichtjes in de rug. Dit is een normaal verouderingsverschijnsel dat bij iedereen voorkomt, al verschilt de mate waarin het optreedt per persoon, en daarmee ok de klachten. Door dit proces kan het bot rond de zenuwen wat verdikt raken, ook kan de tussenwervelschijf wat gaan uitpuilen in de richting van het kanaal waarin de zenuwen verlopen.


Het behandeltraject

De stappen van een behandeling

Verwijzing van uw huisarts

Verwijzing

Voor een behandeling bij Xpert Clinics Orthopedie heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts nodig. Alle behandelingen die u ondergaat bij de artsen van Xpert Clinics Orthopedie worden door alle zorgverzekeraars volledig vergoed.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Een afspraak maken kan op twee manieren:

  • Bel ons informatiecentrum: 088 778 52 05
  • Of laat uw gegevens achter, zodat wij contact met u op kunnen nemen

Voor het maken van een afspraak hebben we uw BSN-nummer, uw verzekeraar en polisnummer en de naam van uw huisarts nodig. We plannen een consultafspraak in wanneer het u uitkomt, in de vestiging van uw keuze.

Gegevens achterlaten  Bellen

Consultafspraak met arts

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult ziet u altijd de orthopedisch chirurg die u gaat behandelen. Hij zal het onderzoek doen en een diagnose stellen. Is er aanvullend onderzoek nodig, dan kan dat meestal op de kliniek worden gedaan. De orthopedisch chirurg bespreekt met u de behandelmogelijkheden en stelt een behandelplan op.

Behandeling & Nazorg

Kanaalstenose operatie

Bij de Kanaalstenose operatie verwijdert de orthopedisch chirurg het dakje van het wervelkanaal om de ruggenmergzenuwen weer ruimte te geven.

Na de operatie

Na de operatie is de bedoeling dat u zo snel mogelijk weer zelfstandig gaat functioneren. Al snel kunt u het bed weer uit en zelfstandig mobiliseren. Daarbij krijgt u tijdens de opname hulp van de fysiotherapeut. Het is in uw belang om zo actief mogelijk te zijn en de kliniek te verlaten.

Fysiotherapie

De bedoeling is dat u zo actief mogelijk zelf gaat bewegen, in principe mag alles wat u voor de operatie ook deed, snel weer worden gedaan. Indien nodig wordt fysiotherapie voorgeschreven.

Vertrouw op Xpert Clinics Orthopedie
100% verzekerde zorg
Aantoonbare kwaliteit
Gespecialiseerde zorg
Snel geholpen
FAQ

Veelgestelde vragen over Kanaalstenose operatie

Vertrouw op Xpert Clinics Orthopedie
100% verzekerde zorg
Aantoonbare kwaliteit
Gespecialiseerde zorg
Snel geholpen
Contact

Contact

U kunt via onderstaande knop direct een afspraak inplannen. Hiervoor is een verwijzing van uw (huis)arts vereist. Indien u liever telefonisch contact heeft, kunt u ons bereiken op het onderstaande nummer. Op dit moment is de telefonische wachttijd mogelijk langer dan u van ons gewend bent.

Neem telefonisch contact op:
088 - 7785205

ma - do08.00 - 18.00
vr08.00 - 17.00

Stel een vraag

Maak een afspraak
Veelgestelde vragenMaak een afspraak